Slide background

MARINA VRSAR

Slide background

MARINA FUNTANA

Slide background

MARINA FUNTANA

Slide background

MARINA FUNTANA

Slide background

MARINA VRSAR

Slide background

MARINA VRSAR

MASKE OBAVEZNE U ZATVORENIM PROSTORIJAMA MARINE.

HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

maska

MASK OBLIGATORY

test


Informacije vezane za upis plovila u Hrvatske registre plovila.

 

Od petka, 26.04., recepcija marine raditi će prema ljetnom radnom vremenu, od 08,00 do 20,00 sati.


Prema smjernicama EU zakonodavstva, sva strana plovila (čiji vlasnici nisu hrvatski rezidenti) koja su se 01.07.2013. zatekla u carinskom skladištu tj. marini su prema carinskim zakonima u statusu privremenog uvoza (sukladno Istambulskoj konvenciji – Aneksu C).
Vlasnici takvih plovila, rezidenti Europske Unije (s prebivalištem u EU), više ne mogu ostaviti plovila u takvom statusu; svi carinski pos...tupci započeti prije pristupanja Hrvatske EU, za plovila koja se na dan pristupa nalaze u privremenom uvozu ili u carinskom skladištu (u marini) se moraju završiti i sprovesti do kraja.
To se obavlja pri carini putem carinskog postupka, uglavnom uvoznim carinjenjem (puštanjem u slobodan promet). Carinski postupak mora biti završen do isteka roka privremenog uvoza. Rok ističe 18 mjeseci nakon početka privremenog uvoza, što je u većini slučajeva 18 mjeseci nakon prijave broda carinskim tijelima Republike Hrvatske pri sklapanju ugovora o vezu s marinom.
Drugim riječima, za svaki brod koji je u trenutku pristupa Republike Hrvatske 1.7.2013. bio prijavljen u marini u carinskom skladištu u statusu privremenog uvoza, vlasnik plovila mora podnijeti carinsku deklaraciju, neovisno o tome da li će u konačnici doći do plaćanja davanja ili će plovilo biti oslobođeno plaćanja tj carine i/ili poreza.